PortDeBras

Портдебра (от френски „Port De Bras”, в превод „Позиция на ръцете“ в балета) е тренировка на ума и тялото, част от така наречените Mind and bоdy класове, като в основата си е комбинация от кинезитерапия и балет. Включва в себе си елементи от балет, пилатес, йога, контемпорари, тай чи.

Порт де бра е система от упражнения, основана на функционален и динамичен стречинг в комбинация с работа с ръцете. Системата е подходяща за възстановителни и рехабилитационни практики и тренировки, включително тренировки за подвижността на гръбначния стълб и развиване на мускулатурата, поддържаща прешлените на гръбнака. С Порт де бра се развива подвижността на ставите, силата и еластичността на мускулите, както и умения и техники на движенията. Портдебра ни дава възможност хармонично и пълно да използваме двигателната система.

В Портдебра движението никога не спира. Плавно се преминава от едно в друго, като се изгражда комбинация от движения, които се сливат в едно съчетание. На фона на красива музика може да накараш тялото да се движи в хармония, а душата да танцува.

Благодарение на релаксиращите ритми, координацията в движението на тялото и последователността от движения, не усещаш как за един час си работил за правилната позиция на тялото, за гъвкавост, издържливост и за грация.

С Портдебра можеш да усъвършенстваш движението на тялото, да раздвижиш ума и да нахраниш душата.