Рейки

Името Рейки идва от Японските йероглифи Рей („вселена”, „дух”, „душа”) и Ки („енергия”, „живот”). Рейки (това е името на енергията и името на терапията) е универсалната жизнена енергия. Тя може да се използва с лечебен ефект на физическо, ментално, емоционално и духовно ниво. Тя стимулира духа и тялото ни в посока баланс и хармония и е интелигентна – знае къде да отиде и къде в телата ни има най-много нужда от нея. Подаващият служи като проводник – не я дава, а само я предава. Не лекува той, а енергията. Въздействието се извършва чрез полагане на длани на определени точки по тялото.

Обичайната процедура включва цялото тяло, но Рейки може да се отдава и само на отделни проблемни зони. Добре е да сте облечени в удобни дрехи, за да можете напълно да се отпуснете. Всяка емоция по време на сеанса е добре дошла и ако усетите нужда можете да я споделите или изплачете, за да я пуснете навън.

Рейки сеансите биха могли да Ви помогнат да се освободите от стреса, напрежението и негативните емоции, да засилят яснотата на съзнанието и паметта, да подобрят здравословното състояние и тонуса на организма, да Ви предоставят дълбока релаксация, да понижат болките и да възстановят връзката ум-дух-тяло.