Дихание и хормонален баланс

Практиката “Дихание и хормонален баланс” е споделено време със себе си,  усещане за хармония и спокойствие за всяка жена. Пътуване към себе си. Практика за благополучие на жената, поддържане на хармонията на физическо и емоционално ниво, равновесие, баланс и вътрешен мир.
 

Хормоните управляват жизнените процеси в нашето тяло и  поддържането на баланса и хармонията е важен момент  във всеки период от живота на жената.

Практиката е естествен начин за жената да повлияе положително на хормоналния си баланс в различните фази от живота – пременопауза, перименопауза и менопауза. Обръща внимание на жлезите с вътрешна секреция  за женското здраве и благополучие. Ще научите как да комбинирате дишане и движение, за да презаредите и ревитализирате тялото си.
 
По време на практиката изпълнението на асаните се съчетава със специална дихателна техника, концентриране на енергията в енергийни точки и насочване на  енергията  с дъха към  женските репродуктивни органи и ендокринни жлези. С дъха се изпращат нежна енергия и нежни импулси на физическо и емоционално ниво към определени области на тялото. Хармонизираме потока на енергията през тялото и се чувстваме витализирани и заредени.
 
За кого е подходяща практиката?
 
Всяка жена, която иска да активира женската си енергия и сила, да се погрижи за женското здраве и да усети хармонията на тялото и душата.
 
За жени с болезнен и нередовен цикъл.
 
За облекчаване симптомите на ПМС.
 
За жени в пременопауза, перименопауза и менопауза. Облекчаване на настъпващите симптоми в периода на прехода към онзи специален период Менопауза – период на мъдрост и осъзнатост.
 
Специфика на практиката
 
Възможно е практиката  за хормонален баланс да повиши нивата на естроген и други хормонални нива. Не е подходяща при бременност. При миома и чувствителен към естроген рак на гърдата – също.
 
Преди да започнете практиката, консултирайте се с лекар, ако сте на хормонална терапия и/или имате хормонално заболяване и  нарушение на ендокринната система.